Μιλώντας για την ενδοσχολική βία

Όχι στη Βία, Ναι στη φιλία είπαν μαθητές και εκαπιδευτικοί

Όχι στη Βία, Ναι στη φιλία
είπαν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, ημέρα καθιερωμένη ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, στο σχολείο μας αφιερώθηκαν δυο διδακτικές ώρες προκειμένου με προβολή ταινιών και συζήτηση να γίνει ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από το κοινωνικό αυτό φαινόμενο. Με την καθοδήγηση του υπευθύνου  Σχολικής Βίας κι Εκφοβισμού, κ. Ευάγγελου Νικολούλη, προβλήθηκαν δυο ταινίες, δημιουργίες παιδιών. Οι ταινίες «Το  Πάρτι»  του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας  http://youtu.be/z1uhUGxYJRU  και «Δε Φοβάμαι Να Μιλήσω»  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας  http://youtu.be/r612ws1zAzQ αποτέλεσαν την αφορμή για προβληματισμό και συζήτηση. Πριν και μετά το τέλος της προβολής των ταινιών μαθητές και δάσκαλοι διαπραγματεύτηκαν τα στοιχεία που συνιστούν το φαινόμενο που εμφανίζεται ιδιαίτερα γιγαντωμένο στις μέρες μας.

Επόμενη δράση ενάντια σε κάθε μορφής βία μέσα στο σχολείο προγραμματίζεται για την Πέμπτη 13 Μαρτίου. Δάσκαλοι και μαθητές με την βοήθεια του ψυχολόγου κ. Άρη Γκανούρη  θα πάρουν μέρος σε εργαστήρια που θα οργανωθούν στις τάξεις από τις 9.30π.μ.-11.30π.μ.  Μέσα από βιωματικές δράσεις, θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά δρώμενα τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με γνωστές αλλά και δύσκολες λέξεις όπως σεβασμός, εμπιστοσύνη, αποδοχή, διαφορετικότητα. Την ευθύνη της οργάνωσης των ομάδων έχει η Υπεύθυνη Υποδιευθύντρια του Ολοήμερου Τμήματος κ. Ελένη Μπαρμπουδάκη ενώ ομάδες μαθητών θα εμψυχώσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο και η μουσικός του σχολείου μας κ. Μαριλένα Πατσά.

Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων στις τάξεις, στις 11.30π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση- εργαστήριο για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χάλκης Λάρισας

Η Πέμπτη 13/3/2014 είναι για το σχολείο μας μέρα αφιερωμένη  στη Φιλία,

                                  την Αποδοχή         

                             και το Σεβασμό.

Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε,

               να αρνούμαστε  και να αντιδρούμε στη ΒΙΑ.    

  • 9.30 π.μ.  Πραγματοποίηση δράσεων από τους  εκπαιδευτικούς του σχολείου σε  συνεργασία με τον ψυχολόγο Άρη Γκανούρη 
  • 11.30π.μ. Ανοιχτή παρουσίαση-συζήτηση στους γονείς   και κηδεμόνες των μαθητών

       

 

 

 

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.