Εκπαιδευτική επίσκεψη στη λίμνη Πλαστήρα

Το πανέμορφο και εντυπωσιακό ανθρώπινο δημιούργημα, την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης. Προηγήθηκε ξενάγηση στην πόλη της Καρδίτσας και ο περίγυρος της λίμνης με επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, μια πρωτότυπη όσο και πρωτοποριακή υποδομή «πεδίου» για την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις για να γνωρίσουν καλύτερα τα αντιπροσωπευτικά είδη της ελληνικής χλωρίδας αλλά και είδη επιγενή που έχουν προσαρμοστεί στις ελληνικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

Επόμενη στάση το φράγμα, μια εντυπωσιακή τσιμεντένια κατασκευή, ένα κομψό τόξο που μοιάζει να αγκαλιάζει τον τεράστιο όγκο του νερού της λίμνης. Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, για τη χρήση του νερού της λίμνης στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, για την άρδευση και ύδρευση της περιοχής και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Περνώντας από τα χωριά της Μούχας και της Καστανιάς βρεθήκαμε στην Πλαζ Λαμπερού για φαγητό, ξεκούραση και παιχνίδι. Με τις καλύτερες εντυπώσεις, εικόνες και πολλά χαμόγελα επιστρέψαμε στο όμορφο χωριό μας.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Επισκέψεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.