Το μήνυμα της ΣΤ’ τάξης μέσα από την τεχνική του Οριγκάμι

Το οριγκάμι (origami από τα όρι και κάμι, που σημαίνουν το δίπλωμα χαρτιού) είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού, χωρίς να παρεμβάλλεται το κόψιμό του. Είναι επινόηση των Ιαπώνων. Το οριγκάμι χρησιμοποιεί το δίπλωμα για την κατασκευή πολλών θεμάτων.

Το οριγκάμι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική, η ιατρική (ως μέθοδος θεραπείας) κ.ά. Το χαρτί που χρησιμοποιείται για το οριγκάμι μπορεί να είναι οποιοδήποτε τετράγωνο χαρτί. Υπάρχουν όμως και ειδικά χαρτιά, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά, αφού δεν σκίζονται και έτσι παίρνουν πιο εύκολα την επιθυμητή φόρμα.

 Μοντέλο κατασκευής βατράχου.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας επίλεξαν την τεχνική  Οριγκάμι και  δημιούργησαν κατασκευές Οριγκάμι (Ψάρι, Χελώνα, Βάτραχο και Γερανό) με σκοπό να στείλουν ένα μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους και όλα τα έθνη.  Ένα μήνυμα που εμπεριέχει την αγάπη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Μερικά από τα έργα τους τα διακόσμησαν και τα υπόλοιπα τα άφησαν στην απλή τους μορφή.  Συγκεκριμένα με τις κατασκευές Οριγκάμι που έκαναν σχημάτισαν τις λέξεις Ειρήνη και Φιλία, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Χάλκης. Εκτός από το μήνυμα της Ειρήνης και της Φιλίας που έστειλαν τα παιδιά, μας στέλνουν και το μήνυμα ότι η ομαδικότητα και η  συνεργασία φέρνουν πιό κοντά τους ανθρώπους υλοποιώντας θαυμαστά έργα.

Η παραπάνω δράση υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας του σχολείου και του δασκάλου και αναπληρωτή Διευθυντή του σχολείου, κου Καλέτσιου Σπυρίδωνα.

    

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.