Η Ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης

Στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Χάλκης για το σχολικό έτος 2012 – 2013, σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου στον κατάμεστο από κατοίκους του χωριού χώρο του Σχολείου Χάλκης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας «Μαθαίνω για το σχολείο μου», που υλοποιείται από τους μαθητές των Γ’- Δ τάξεων με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς κ. Ελένη Μπαντούλη και Κώστα Βαρδακά.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Αποστολάκη, αφού ευχαρίστησε τους προσκαλεσμένους και όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική τους παρουσία στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στους σκοπούς του προγράμματος μέσα στο οποίο ενέταξαν και τη μελέτη – παρουσίαση του βιβλίου «Ενθύμιο Σχολικής Ζωής» του συνταξιούχου δασκάλου κ. Στυλιανού Τσιλιάκου. Για το βιβλίο μίλησαν στη συνέχεια οι κ. Νικόλαος Κοσμάνος, διευθυντής του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και Γεωργία Χατζούλη, φιλόλογος καθηγήτρια, οι οποίοι με γλαφυρότητα αναφέρθηκαν στην ιστορία του σχολείου, το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό, τις εκδηλώσεις του σχολείου, τη σχολική και κοινωνική ζωή των μαθητών και τα παραδοσιακά τους παιχνίδια. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις αφηγήσεις κατοίκων και την ανάγνωση εύθυμων περιστατικών από τους μαθητές, καθήλωσαν τους ακροατές και τους φόρτισαν συγκινησιακά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν μέσω υπολογιστή, οι δράσεις των μαθητών στο πρόγραμμά τους, αλλά και αναμνηστικές φωτογραφίες από τα περιεχόμενα του βιβλίου, ενώ η παιδική χορωδία των Γ’-Δ’ τάξεων και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με την καθηγήτρια Μουσικής κ. Αμαλία Σδρόλια, ομόρφυναν την ατμόσφαιρα με τρία τραγούδια. Στο τέλος της εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε τιμητική πλακέτα στον κ. Στυλιανό Τσιλιάκο για την προσφορά του στην εκπαίδευση και την ιστορία του χωριού.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ κ. Γεώργιος Στατήρης, ο προϊστάμενος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Πριφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κ. Θωμάς Πεχλιβάνης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βασίλειος Σακελλαρίου, ο σχολικός σύμβουλος κ. Απόστολος Δαρόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Σέβη Χατζητζοπάνη, ενώ παρευρέθηκαν και ο αιδεσιμότατος πατέρας κ. Νικόλαος Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μένιος Μπουγανουσόπουλος και Γεώργιος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Χάλκης κ. Γεώργιος Νικολαΐδης, ο πρόεδρος του διδασκαλικού συλλόγου «Κων/νος Κούμας» κ. Δημήτριος Παπαποστόλου , οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ κ.κ. Δημήτριος Δραγανιδάκης και Βασίλειος Σίμος, διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Προγράμματα Ετικέτες: , .

Τα σχόλια έχουν κλείσει.