Επιμορφωτική συνάντηση εκπ/κών σχολικού έτους 2021-22

Την Πέμπτη 12 Μαΐου, ώρα 15:00 – 17:00, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση εκπ/κών με θέμα << Αποδοχή της διαφορετικότητας – θεατρικές τεχνικές>> με εισηγήτρια τη Δ/ντρια του σχολείου κα. Αποστολάκη Μαρία.

Στην εισήγησή της η Δ/ντρια ανέφερε ότι το εκπ/κό δράμα είναι ένας τρόπος μάθησης μέσα από την ενεργό ταυτοποίηση των μαθητών με ρόλους και καταστάσεις, μέσω των οποίων μπορούν να μάθουν να εξερευνούν γεγονότα και σχέσεις.

<< Οι μαθητές ανασύρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους προκειμένου να δημιουργήσουν μια πιστευτή φανταστική πραγματικότητα. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την καθοδήγηση του εκπ/κού εμβαθύνουν σε ότι δημιούργησαν, κατανοούν τον εαυτό τους και τον κόσμο της πραγματικότητας που τους περιβάλλει>> όπως αναφέρει ο O’ Neil.

Μετά το θεωρητικό μέρος οι εκπ/κοί πέρασαν στο βιωματικό μέρος όπου έμαθαν θεατρικές τεχνικές για τις χρησιμοποιήσουν με τους μαθητές τους στην εκπ/κή πράξη.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν στις ακόλουθες θεατρικές τεχνικές: δυναμική εικόνας, Γλύπτης και γλυπτό, αυτοσχεδιασμός, παιχνίδια γνωριμίας και δεσίματος ομάδας, παιχνίδια εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές εκπ/κού δράματος με θέμα: << Γνωρίζοντας το διαφορετικό>>.

Ο Σύλλογος διδασκόντων ευχαρίστησε τη Δ/ντρια για την ενδιαφέρουσα εκπ/κή επιμόρφωση.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.