ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπ/κών πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2022 και ώρα 15:00 – 17:00,  στο Δημοτικό Σχολείο Χάλκης. Εισηγήτρια του θέματος <<Καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας>> ήταν η Δ/ντρια του σχολείου κα Αποστολάκη Μαρία.

Για να θεωρείται μια πρακτική μαθησιακή καινοτόμα θα πρέπει να στοχεύει στο να κινεί το ενδιαφέρον των μαθητών/τριων και να οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα, να βρίσκουν δηλαδή οι ίδιοι τρόπους ερμηνείας και εφαρμογής της γνώσης <<να μαθαίνουν πως να μαθαίνουν, ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα διδακτικά αγαθά και να γίνονται μέτοχοι αυτής. Επιπλέον μια καινοτόμος πρακτική θα πρέπει να γίνεται ευχάριστα δεκτή από τους μαθητές για να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί από τις δυνατότητες και το περιβάλλον του σχολείου.

Παρουσιάστηκε στους εκπ/κούς σενάριο Αντεστραμμένης διδασκαλίας σύμφωνα με την οποία αντιστρέφεται η <<φυσιολογική>> διδακτική πρακτική και οι μαθητές από το σπίτι χρησιμοποιώντας ολιγόλεπτα βίντεο γνωρίζουν τα διδακτικά αγαθά και στη συνέχεια ερχόμενοι στο σχολείο προσεγγίζουν τη γνώση μέσω δραστηριοτήτων, ασκήσεων και πρακτικών εμπέδωσης.

Μετά την εισήγηση επακολούθησε διαλογική συζήτηση των εκπ/κών και απαντήθηκαν από την εισηγήτρια ερωτήματα σχετικά με το θέμα.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.