ΕΟΔΥΑ – ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΚΑΡΠΑ

ΕΟΔΥΑ –  ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΚΑΡΠΑ

Μια ενδιαφέρουσα βιωματική, εκπαιδευτική δράση, έλαβε χώρα στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Χάλκης, στα πλαίσια του  προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου. Συγκεκριμένα η Δ/ντρια του σχολείου, κα Μαρία Αποστολάκη, προσκάλεσε την ομάδα ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική ομάδα διάσωσης και υγειονομικών αποστολών), με σκοπό την βιωματική εκμάθηση ΚΑΡΠΑ και Πρώτων βοηθειών στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς των μαθητών.

Ο πρόεδρος κος  Λέτσας  και η κα Κουντουράτου  των ΕΟΔΥΑ , έδειξαν πάνω  σε ειδικά διαμορφωμένη κούκλα τα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε βλέποντας κάποιον άνθρωπο χωρίς τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια οι μαθητές αλλά και οι γονείς εκπαιδεύτηκαν πάνω στην κούκλα στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση βήμα προς βήμα. Έμαθαν επίσης πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Επιπρόσθετα, όλη η σχολική κοινότητα ενημερώθηκε για το πως μπορούμε να σώσουμε έναν άνθρωπο από πνιγμό που έχει σχέση με την τροφή και ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες  που θα πρέπει να δώσουμε σε κάποιον που έχει τραυματιστεί π.χ. στο χώρο του σχολείου.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμαθαν τον σωστό τρόπο οργάνωσης του φαρμακείου, τα φαρμακευτικά υλικά που θα πρέπει να περιέχει ένα φορητό φαρμακείο καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά χρησιμοποιούνται.

Η ομάδα των διασωστών στο τέλος της εκπαιδευτικής δράσης υποσχέθηκε να συμβάλει στον εξοπλισμό του σχολείου με ένα φορητό φαρμακείο με τα απαραίτητα για το σχολείο υλικά.

Η Δ/νση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν θερμά  την ομάδα ΕΟΔΥΑ που για ακόμη μια φορά ήρθε στο σχολείο μας και που με τις βιωματικές της δράσεις συμβάλλει και στηρίζει το εκπαιδευτικό μας έργο. Ευχαριστούμε θερμά και τους αγαπητούς γονείς που συμμετείχαν μαζί μας στις βιωματικές  δράσεις του σχολείου.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Προγράμματα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.