ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ο κήπος των χρωμάτων

Την Παρασκευή 1 Ioυνίου 2018 και ώρα 13:15 εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Χάλκης, η παιδική έκθεση ζωγραφικής του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης με τίτλο «Ο κήπος των χρωμάτων».
Στην έκθεση συμμετέχουν με εικαστικά έργα, ατομικά και ομαδικά οι μαθητές των τάξεων: Α, Β, Ε και Στ Δημοτικού.

Χρωματιστά λουλούδια κάθε είδους, πράσινες φυλλωσιές, εξωτικά πουλιά και νούφαρα, σαν εκείνα του Γάλλου ζωγράφου Κλώντ Μονέ, θα ντύσουν το Πολιτιστικό Κέντρο Χάλκης, μετατρέποντας το σ΄ έναν μεγάλο κήπο χρωμάτων. Πρόκειται για μια έκθεση παιδικής τέχνης, αποτελούμενη από τρισδιάστατες κατασκευές φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών, και η παρότρυνση τους για συνεχή ενασχόληση με την τέχνη, την ανάπτυξη της πολιτιστικής τους κουλτούρας και τη συμμετοχή τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι μακρόχρονα. Το καινοτόμο της έκθεσης αυτής είναι η γνωριμία των μαθητών με τα επαγγέλματα του πεδίου του πολιτισμού και τη βιωματική ανάληψη ρόλων – επαγγελμάτων του φάσματος του πολιτισμού στους ίδιους τους μαθητές

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των μαθητών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα του τελευταίου τριμήνου, μέσα από ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μεγάλους ζωγράφους σε συνδυασμό με το ατελείωτο παιχνίδι ανακάλυψης ασυνήθιστων τεχνικών και ζευγαρώνοντας αταίριαστα υλικά.

Μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ δημοτικού θα απαγγείλουν ποιήματα εμπνευσμένα από τη φύση, θα μεταμορφωθούν σε δημοσιογράφους και θα «καλύψουν» την εκδήλωση τραβώντας φωτογραφίες και παίρνοντας συνεντεύξεις από το φιλότεχνο κοινό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ηχούν τραγούδια με θέμα τη φύση και την άνοιξη,
ηχογραφήσεις των μαθητών που πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση της μουσικού Άσπας Αγοραστού.

Οι μαθητές θα υιοθετήσουν ρόλους, θα γνωρίσουν επαγγέλματα από το πεδίο του πολιτισμού, όπως: το επάγγελμα του εικαστικού, του μουσειολόγου, του επιμελητή, του ξεναγού, του δημοσιογράφου, του φύλακα μουσείου, του δημοπράτη. Στόχος να μάθουν από μικρή ηλικία να αγαπούν και να εκτιμούν τις τέχνες και τον πολιτισμό, μέσα από μια βιωματική εμπειρία.

Σε δεύτερο χρόνο, την Τρίτη 5 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία εκθεμάτων της έκθεσης. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η εικαστικός και εκπαιδευτικός του σχολείου Αντιγόνη Καψάλη. Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Διευθύντρια του σχολείου κα Μαρία Αποστολάκη.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια από 1 εως 5 Ιουνίου 2018. Το φιλότεχνο κοινό μπορεί να την επισκεφτεί από Σάββατο έως Δευτέρα από 10:00 – 12:30.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.