ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Τσικνοπέμπτη: Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης από πολλές περιοχές της Ελλάδας γνώρισαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης ενώ  «τσίκνησαν» τρώγοντας το καθιερωμένο σουβλάκι το οποίο ετοίμασαν και πρόσφεραν οι εκπ/κοί του σχολείου κος Παπαδημητρίου και κος Δαρδούμπας.

DSCN2519 DSCN2523 DSCN2525

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου: Υλοποιήθηκε εκπ/κη δράση με θέμα: «κατασκευή αποκριάτικης μάσκας και διακόσμησης». Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για την καταγωγή της αποκριάτικης μάσκας και πως έφτασε μέχρι τις μέρες μας.                          Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της Δ/ντριας του σχολείου, οι μαθητές της  Ε΄ και ΣΤ ΄ τάξης έκαναν μάσκες,  με γύψο καλλιτεχνίας, τις οποίες ζωγράφισαν και διακόσμησαν οι ίδιοι. Η δράση είχε ως σκοπό να αναπτυχθούν οι λεπτές κινητικές δεξιότητες των χεριών των μαθητών και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής.

DSCN2568 DSCN2570 DSCN2574 DSCN2565 DSCN2563 DSCN2577 DSCN2575 DSCN2573

Μόλις ολοκληρώθηκε η παρουσίαση κατασκευής αποκριάτικης μάσκας , πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός καλύτερης αποκριάτικης μάσκας  αλλά και καλύτερης αυτοσχέδιας στολής. Την κριτική επιτροπή εντυπωσίασαν όλες οι μάσκες αλλά και οι αυτοσχέδιες στολές, ωστόσο επελέγησαν οι τρεις καλύτερες οι οποίες και βραβεύτηκαν.

DSCN2582 DSCN2586 DSCN2587 DSCN2589

Όλοι όμως οι μαθητές πήραν βραβείο για τη συμμετοχή τους.

Καθαρά Δευτέρα:  Για τα έθιμα της Καθαρής Δευτέρας έμαθαν οι μαθητές, καθώς και για τη Σαρακοστή που αρχίζει από την καθαρά Δευτέρα ως το Πάσχα.

 

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.