Εγκαίνια πασχαλινού bazzar

DSCN1867 DSCN1862 DSCN1871

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 έγιναν τα εγκαίνια της πασχαλινής αγοράς που οργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Πριν την ξενάγηση των μαθητών και επισκεπτών στην εορταγορά οι μαθητές της Στ΄ τάξης παρουσίασαν στην αίθουσα πολυμέσων του σχολείου μας πασχαλινά έθιμα από όλη την Ελλάδα. Από άκρη σε άκρη της χώρας μας η συμμετοχή των πιστών στα πάθη, τον σταυρικό θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού εκφράζεται με ποικιλία εθίμων που φέρνουν ως τις μέρες μας παραδόσεις πολλών χρόνων.

Μαζί με την Στ΄τάξη και οι Ε΄ και Γ΄ τάξεις του σχολείου τραγούδησαν και έπαιξαν στις φλογέρες τους τα τραγούδια που τα παιδιά συνηθίζουν να τραγουδούν αυτές τις ημέρες στις γειτονιές τους σε χωριά και πόλεις καθώς κι ένα παραδοσιακό αγγλικό τραγούδι. Οι παππούδες μας θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια και τα παιδιά πήραν μια πρόγευση για τις προετοιμασίες και τους εορτασμούς που πρόκειται να ακολουθήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα και την επομένη του Πάσχα. Τους μαθητές βοήθησαν οι δάσκαλοι των τάξεων κυρία Άννα Μητρά  και  Δημήτρης  Κατσέλης, η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου κυρία Μαριλένα Πατσά και των αγγλικών κυρία Ελένη Γαλάζιου.

Μακάρι το Πάσχα που όλοι θα γιορτάσουμε να αποτελέσει φέτος για όλους μας πέρασμα σε αξίες περισσότερο ουσιαστικές και βαθιές όπως η αγάπη, η αποδοχή και η ειλικρίνεια.

Καλό Πάσχα

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Πάσχα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.