Ημέρα παιδικού βιβλίου με αφήγηση παραμυθιού και κουκλοθεατρική παράσταση:« Ποιος είδε τη φώκια της Βαϊκάλης;»

Ημέρα παιδικού βιβλίου με αφήγηση παραμυθιού και κουκλοθεατρική παράσταση από τη Δ/ντρια και τους μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Στο σχολείο μας γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα βιβλίου, με αφήγηση του παραμυθιού: « Ποιος είδε τη φώκια της Βαϊκάλης;» και με κουκλοθέατρο. Οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου  για το θέατρο, ετοίμασαν κι έπαιξαν μαζί με τη δασκάλα τους, τη διευθύντρια του σχολείου κ. Αποστολάκη Μαρία, μια κουκλοθεατρική παράσταση για όλους τους μαθητές/τριες.

Στο παραμύθι αυτό, ο Άκης ο μικρός σκαντζοχοιράκης πάει κρουαζιέρα με τους γονείς του στη λίμνη Βαϊκάλη για να δει τη φώκια τη μεγάλη. Ρωτάει τους περαστικούς να μάθει πως είναι οι φώκιες της Βαικάλης, «έχουν άραγε αγκαθάκια πάνω στα κεφαλάκια; έχουν ποδαράκια για να τρέχουν στα σοκάκια; έχουν χρώμα καφετί όπως εμείς τα σκατζοχοιράκια;» Πολλές εκπλήξεις συμβαίνουν στον Άκη το σκατζοχοιράκη; Πως θα τις αντιμετωπίσει;

Όλοι οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με την παράσταση και συμμετείχαν στη συνέχεια σε παιχνίδια ρόλων, σε παιχνίδια έκφρασης καλλιεργώντας με τον τρόπο αυτό την ενσυναίσθηση τους και την κριτική τους σκέψη.  Μπήκαν επιπλέον στη θέση του Άκη του σκατζοχοιράκη, στη θέση της φώκιας της Βαϊκάλης, αλλά και στη θέση των γονιών του Άκη. Δημιούργησαν παγωμένες εικόνες τις οποίες τις εμπνεύστηκαν από το παραμύθι.

Μέσω του συγκεκριμένου παραμυθιού αναδείχθηκε η αξία της φιλίας και του σεβασμού στο  διαφορετικό Άλλο.

Ευχαριστούμε τους μαθητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου, καθώς και τη διευθύντρια του σχολείου, για την υπέροχη κουκλοθεατρική παράσταση που μας  παρουσίασαν  και την αφήγηση παραμυθιού.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.