3ος  ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2022-2023

6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΗΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ

 

3ος  ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ

                                         ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2022-2023

ΘΕΜΑ: « Σουτ μη μιλάτε.. θα κάνουμε μια έκπληξη στον Αη Βασίλη, είπε το σκανταλιάρικο ξωτικό … »

Το Δημοτικό σχολείο Χάλκης Λάρισας, προκηρύσσει 3ο μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής χριστουγεννιάτικού παραμυθιού, για όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου, με

θέμα: « Σουτ μη μιλάτε.. θα κάνουμε μια έκπληξη στον Αη Βασίλη, είπε το σκανταλιάρικο ξωτικό … »

Ο μαθητικός διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου κι έχει ως στόχο να εμπνεύσει δημιουργικά τη φαντασία τους αναπτύσσοντας παράλληλα τις δεξιότητες τους στη γραφή και στην εικονογράφηση.

Η συγγραφή των κειμένων των παραμυθιών με την εικονογράφηση τους θα έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 10η Ιανουαρίου 2023. Τα κείμενα των παραμυθιών θα υποβληθούν με email στους  εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 της κάθε τάξης. Στη συνέχεια πενταμελή ομάδα εκπαιδευτικών θα αξιολογήσει τα κείμενα ως προς την πρωτοτυπία, τη φαντασία, την ευρηματικότητα, το λεξιλόγιο, την εικονογράφηση και τη σωστή διατύπωση των  μηνυμάτων.

Η έκταση  του κάθε παραμυθιού ορίζεται από 100 λέξεις το λιγότερο έως 1.000 λέξεις το περισσότερο. Κάθε  παραμύθι θα γραφτεί ψηφιακά με γραμματοσειρά Αrial, μέγεθος 12. Το κείμενο μπορεί να έχει μέχρι 5 εικόνες-ζωγραφιές. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει μόνο με ένα παραμύθι. Θα βραβευτούν από κάθε τάξη δύο παραμύθια που θα ξεχωρίσουν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου σε μορφή βιβλίου. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.

Για την ανάρτηση των επικρατέστερων παραμυθιών, που θα επιλέξει η επιτροπή, στην ιστοσελίδα του σχολείου απαιτείται, να σταλεί υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα αναφέρεται ότι επιτρέπει τη δημοσίευση του παραμυθιού του παιδιού του στην ιστοσελίδα του σχολείου. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική. Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στον εν λόγω διαγωνισμό.

 

Η Δ/νση & ο Σύλλογος

Διδασκόντων του Δ.Σ. Χάλκης

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.