Εκπαιδευτικά προγράμματα 2012-2013

Το εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν στο Δημοτ. Σχ. Χάλκης και στάλθηκαν στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά το σχολικό έτος 2012-2013 είναι:
1) «Μικροί ζωγράφοι» εκπ/κο πρόγραμμα στην ώρα των εικαστικών με τους μαθητές της Α΄τάξης: Υπεύθυνη προγράμματος η κα Αποστολάκη Μαρία.
2) «Παιδί και διατροφή» εκπ/κο πρόγραμμα στην ώρα της ευέλικτης ζώνης με τους μαθητές της Β΄ τάξης: Υπεύθυνος προγράμματος κος Αλβίζος Κων/νος
3) «Νερό πηγή ζωής» εκπ/κο πρόγραμμα στην ώρα της ευέλικτης ζώνης με τους μαθητές της Β΄τάξης: Υπεύθυνος προγράμματος: κος Αλβίζος Κων/νος
4) «Η επίδραση της τηλεόρασης στη ζωή μας», στην ώρα της Ευέλικτης ζώνης, Γλώσσας, της Μελέτης με τους μαθητές της Δ΄τάξης . Υπεύθυνος προγράμματος: κος Βαρδακάς Κων/νος
5) «Τοπική Ιστορία ? Μαθαίνω για το σχολείο μου» στην ώρα της ευέλικτης ζώνης και της Μελέτης με τους μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης. Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάστηκε στο χώρο του σχολείου μαζί με το βιβλίο το οποίο αφιέρωσε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κος Τσιλιάκος Στυλιανος και το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του Παλιού και Νέου Δημοτικού Σχολείου Χάλκης. Υπεύθυνοι προγράμματος: κα Μπαντούλη Ελένη, κος Βαρδακάς Κων/νος, κα Αποστολάκη Μαρία. Συμμετείχαν εθελοντικά οι νοηματιστές κος και κα Μπατζιανούλη.
6) «Ο θησαυρός των σκουπιδιών» πρόγραμμα εικαστικής ανακύκλωσης στην ώρα των εικαστικών με τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης. Προσκλήθηκαν στο χώρο του σχολείου η εικαστικός-αγιογράφος κα Γκάνεβα και η κα Γιάγκου.
7) «Μάθε τέχνη και άστηνε» πρόγραμμα στην ώρα των εικαστικών με τους μαθητές στης ΣΤ΄τάξης. Παρουσιάστηκαν τέχνες που τείνουν να εκλείψουν στις ημέρες μας. Υπεύθυνη προγράμματος κα Αποστολάκη.
8) «Η διατροφή» πρόγραμμα στην ώρα της Ευέλικτης ζώνης και Μελέτης με τους μαθητές της ΣΤ? τάξης. Υπεύθυνη προγράμματος κα Καλφούντζου.
9) «Μεσογειακή διατροφή, φρούτα και λαχανικά» στην ώρα της ευέλικτης ζώνης με τους μαθητές της Γ? τάξης. Υπεύθυνη προγράμματος κα Μπαντούλη Ελένη.

Συμπληρωματικά προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν στο Δημ. Σχολείο Χάλκης είναι τα εξής:
1) Στις 4/12/12 πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα ενδοεπιμόρφωσης εκπαιδευτικών με θέμα: «Κατασκευή και παρουσίαση μαθήματος σε PowerPoint». Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: κος Βαρδάκας Κων/νος, κα Μπαντούλη Ελένη, κα Έξαρχου Αικατερίνη, κα Βασιλούλη Ευανθία και η Διευθύντρια Αποστολάκη Μαρία. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε 2 δίωρα.
2) Στις 5/12/2012 πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα «Πρώτων βοηθειών» το οποίο ολοκληρώθηκε σε 2 δίωρα και το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης. Επίσης πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα «Πρώτων βοηθειών» για εκπ/κους το οποίο παρακολούθησαν οι εκπ/κοι κος Βαρδακάς, κα Μπαντούλη, κος Αλβίζος, κα Συννεφακοπούλου και κα Αποστολάκη.
3) Στις 11/12/2012 πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα «Παρουσίαση με Powerpoint» για τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης.
4) Στις 11/12/2012 παρακολούθησαν βιωματικό σεμινάριο πυροπροστασίας οι εκπ/κοι: κος Βαρδάκας, κα Μπαντούλη, κα Αποστολάκη.
5) Συμμετοχή 31/1/2013 σε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Στους μαθητές του προγράμματος μοιράστηκαν μπανάνες και απαντήθηκαν ερωτήματα των μαθητών για τη διατροφή. Συμμετείχαν οι εκπ/κοι: κα Μπαντούλη, κος Αλβίζος, κος Βαρδακάς.
6) Η συμμετοχή στο πρόγραμμα οικολογικού κήπου δεν πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρθηκε στον αρχικό σχεδιασμό αρ. Πράξης 10/30-11-12.
7) Συμμετοχή σε πρόγραμμα για τη Διεθνή ημέρα νερού, συμμετείχαν με κατασκευή ιστολογίου (blog) οι εκπ/κοί κος Αλβίζος και κα Αποστολάκη. Εθελοντική εργασία προσφέρθηκε από τον κο Νικολαίδη (εκπ/κος πληροφορικής)
8) Ενδοεπιμόρφωση μαθητών Γ΄και Δ΄τάξης και εκμάθηση βασικών προτάσεων και λέξεων στην νοηματική γλώσσα για τις ανάγκες του προγράμματος τοπικής ιστορίας.
9) Συμμετοχή σε Φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας των μαθητών του ολοημέρου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας υπό την επίβλεψη του κου Νικολαίδη.
10) Επίδειξη χρήσης πυροσβεστήρων σε όλους τους εκπ/κους του σχολείου από τον κο Γαρυφαλλόπουλο ο οποίος έκανε αναγόμωση πυροσβεστήρων στο Δημ. Σχολείο.
11) Πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) ασκήσεις ετοιμότητας σεισμού στο Δημ. Σχολείο με τη συμμετοχή όλων των εκπ/κων. Συμπληρώθηκε το «Μνημόνιο Ενεργειών και διαχείριση κρίσεων» και στάλθηκε αντίγραφο στο Δήμο Κιλελέρ.

Κατηγορίες: Προγράμματα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.