Υλοποίηση και παρουσίαση Εκπαιδευτικών δράσεων κοινωνικού ενδιαφέροντος 2021-22

Υλοποίηση και παρουσίαση Εκπαιδευτικών δράσεων κοινωνικού ενδιαφέροντος 2021-22

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το σχολείο παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις και τα προγράμματα του σχολικού έτους 2021-22

Εκπαιδευτικές δράσεις διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από το σχολείο μας με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας  και των μαθητών σε ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αναλυτικότερα υλοποιήθηκαν οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις :

  1. Εκπαιδευτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών/τριών σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διατροφή και την παχυσαρκία. Παρουσιάστηκε κουκλοθεατρική παράσταση με τίτλο: «Η πριγκίπισσα Ρούλα που ήταν γεματούλα».

Τάξεις  που συμμετείχαν: Α΄, Β΄, Γ’  με τους συντελεστές-εκπαιδευτικούς (με αλφαβητική σειρά) Αντωνιάδου Ευθυμία, Αποστολάκη Μαρία, Γκαμπλιάς Φώτιος, Νικολούλης Ευάγγελος.

Την εικαστική επιμέλεια είχε η Αποστολάκη Μαρία η οποία ήταν και Συντονίστρια της εκπαιδευτικής δράσης.

Φωτογραφίες από την κουκλοθεατρική παράσταση

 

2. Εκπαιδευτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών/τριων σε ζητήματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αξίας του σεβασμού και την αποφυγή λεκτικής και σωματικής βίας. Παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση με δημιουργία και χρήση μάσκας από τους μαθητές/τριες της Τρίτης τάξης. Τίτλος θεατρικής παράστασης: «Η αραχνίτσα και η πασχαλίτσα».

Τάξη που συμμετείχε: Γ’ (Τρίτη) με τους συντελεστές-εκπαιδευτικούς (με αλφαβητική σειρά) Αποστολάκη Μαρία, Νικολούλης Ευάγγελος.

Την μουσική πλαισίωση της θεατρικής παράστασης είχε ο εκπαιδευτικός Νικολούλης Ευάγγελος. Την εικαστική επιμέλεια είχε η Αποστολάκη Μαρία η οποία ήταν και Συντονίστρια της εκπαιδευτικής δράσης.

Φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση

   

3. Εκπαιδευτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών/τριων σε ζητήματα που σχετίζονται με την αποδοχή της διαφορετικότητας και την απόκτηση ενσυναίσθησης στις δυσκολίες που έχουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρίες (τύφλωση, κώφωση, σωματικές αναπηρίες κλπ). Παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις του ευρωπαϊκού συνεργατικού προγράμματος e-twinning. Tίτλος προγράμματος: «All for one and one for all – Όλοι για έναν και ένας για όλους». Παρουσιάστηκαν εκτός των άλλων δράσεων του προγράμματος το συνεργατικό παραμύθι των μαθητών με τίτλο: «Οι σωματοφύλακες της  Φιλιούπολης», το συνεργατικό παιχνίδι και το συνεργατικό τραγούδι hip hop των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης που μιλάει για την αγάπη, το σεβασμό την αποδοχή και τη διαφορετικότητα.

Τάξη που συμμετείχε: Δ’ (Τετάρτη) με τους συντελεστές-εκπαιδευτικούς (με αλφαβητική σειρά), Αποστολάκη Μαρία, Κορδοκλάς Ελευθέριος.

Την εικαστική επιμέλεια της παρουσίασης του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η Αποστολάκη Μαρία η οποία ήταν και Συντονίστρια της σχολικής -εκπαιδευτικής δράσης.

Φωτογραφίες από την παρουσίαση των  εκπαιδευτικών δράσεων του ευρωπαϊκού συνεργατικού προγράμματος e-twinning «All for one and one for all – Όλοι για έναν και ένας για όλους».

4. Εκπαιδευτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών/τριών σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διατροφή και το δεκατιανό στο σχολείο. Συγκεκριμένα ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόσληψη υγιεινού σπιτικού δεκατιανού στο σχολείο και την αποφυγή χρήσης πλαστικών συσκευασιών μιας χρήσης για τη μεταφορά του δεκατιανού στο σχολείο.

Παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις των μαθητών/τριών της Β΄ Δευτέρας τάξης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας και συμμετοχής του σχολείου στο Θεματικό Δίκτυο «Ταπερίστας» του Κ.Π.Έ Αρναίας.

Τάξη που συμμετείχε: Β’ (Δευτέρα) με τους συντελεστές-εκπαιδευτικούς (με αλφαβητική σειρά), Αποστολάκη Μαρία, Γκαμπλιάς Φώτιος. Την εικαστική επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η Αποστολάκη Μαρία η οποία ήταν και Συντονίστρια της σχολικής -εκπαιδευτικής δράσης.

Στους μαθητές /τριες της Β΄ τάξης επιδόθηκαν έπαινοι και βραβεία για την συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στις εκπαιδευτικές δράσεις των Ταπερίστας.

Φωτογραφίες από την παρουσίαση των  εκπαιδευτικών δράσεων Ταπερίστας».

   

5. Εκπαιδευτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών/τριών σε ζητήματα που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Γνωρίζω την ιστορία του σχολείου μου».   Ερευνήθηκε αρχειακό υλικό του σχολείου και καταγράφηκε η ιστορική διαδρομή του Δημοτικού σχολείου Χάλκης από το 1880 μέχρι και σήμερα. Μέσα από εικόνες και κείμενα που αναζητήθηκαν προέκυψε η αρχειακή  αυτή έρευνα, η οποία  στάλθηκε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Η εκπαιδευτική δράση αυτή παρουσιάστηκε από τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄  Έκτης τάξης σχ. έτους 2021-22 Συντονίστρια της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης ήταν η εκπαιδευτικός και Δ/ντρια του σχολείου Αποστολάκη Μαρία η οποία ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια της παρουσίασης.

Φωτογραφίες από την παρουσίαση της προαναφερθείσας εκπαιδευτικής δράσης από τους μαθητές/τριες της  Στ΄ τάξης.

  

7. Εκπαιδευτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών/τριών σε ζητήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια ειρήνη και τη φιλία των λαών και των ανθρώπων. Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης γνωρίζοντας και συζητώντας για τις καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου θέλησαν μέσα από την εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Ναι στην Ειρήνη, Ναι στη  Φιλία, Όχι στον πόλεμο» να στείλουν το δικό τους μήνυμα σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας μια Έκθεση έργων τέχνης με την τεχνική του Οριγκάμι. Το οριγκάμι είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού, χωρίς να παρεμβάλλεται το κόψιμό του. Με τα έργα οριγκάμι που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες σχημάτισαν στο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου τις λέξεις  ΕΙΡΗΝΗ και ΦΙΛΙΑ

Η εκπαιδευτική δράση αυτή παρουσιάστηκε από τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄  Έκτης τάξης σχ. έτους 2021-22

Τάξη που συμμετείχε: ΣΤ’ Έκτη με τους συντελεστές-εκπαιδευτικούς (με αλφαβητική σειρά), Αποστολάκη Μαρία, Καλέτσιος Σπυρίδωνας.

Την εικαστική επιμέλεια της εκπαιδευτικής δράσης- Έκθεσης έργων τέχνης  είχε η εκπαιδευτικός και Δ/ντρια του σχολείου Αποστολάκη Μαρία η οποία ήταν και Συντονίστρια της προαναφερθείσας εκπαιδευτικής δράσης.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.