e-twinning Ο σεβασμός και η διαφορετικότητα μέσω αφήγησης παραμυθιού και εμψύχωσης ρόλων

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του e-Twinning προγράμματος, μας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε με τους μαθητές μας για την αξία του σεβασμού , την αποδοχή και εκτίμηση του διαφορετικού καθώς και για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Οι  μαθητές/τριες δημιούργησαν αρχικά μάσκες, για τους ήρωες του παραμυθιού: «Πιπίτσα η αραχνίτσα και Λίτσα η Πασχαλίτσα». Μοίρασαν τους ρόλους τους και εμψύχωσαν με το δικό τους τρόπο το παραμύθι. Αναλυτικότερα πήραν το ρόλο της πασχαλίτσας και της αραχνίτσας, του δικαστή κι όλων των υπόλοιπων ηρώων και είχαν ως σκοπό να δώσουν λύση στο θέμα της απρέπειας και της λεκτικής βίας. Πήραν τη θέση του δικαστή Λαχανάκη των Βρυξελλών και αποφάσισαν τι θα έκαναν με την αραχνίτσα  και την πασχαλίτσα που μάλωναν αρχικά στο παραμύθι, αλλά μετά με κάποιο μαγικό τρόπο αφού ήπιαν από ένα αναβράζον χαπάκι που το λέγαν σεβασμό, έγινε στη συνέχεια κάτι θαυμαστό ….!

Οι μαθητές στη συνέχεια αυτοσχεδίασαν κι έβγαλαν τις δικές αποφάσεις για το τέλος του παραμυθιού.  Όλοι  ενθουσιάστηκαν με τους ρόλους που ανέλαβαν και τους υπέροχους αυτοσχεδιασμούς των παιδιών.

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.