Γ΄ ΤΑΞΗ Δράσεις για το περιβάλλον και την ανακύκλωση

Δράσεις για το περιβάλλον και την ανακύκλωση

Οι μαθητές της Γ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης στα πλαίσια του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων, πραγματευόμενοι το θέμα  » Περιβάλλον και Πολιτιστική  Κληρονομιά «, επισκέφτηκαν την παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας του χωριού μας την οποία υιοθέτησαν και υποσχέθηκαν να τη φροντίζουν και να κάνουν ό,τι περνάει απ΄το χέρι τους για να είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Κάνοντας περίπατο πέρασαν από τον κάδο ανακύκλωσης και την «καρδούλα» με τα καπάκια και έκαναν ανακύκλωση.

Η ανάγκη του παιδιού να έρθει σε επαφή με τη φύση και το περιβάλλον είναι  επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι προσφέρει πολλαπλά σωματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη.

Τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν για τις παγκόσμιες απειλές που δέχεται το περιβάλλον αλλά η φυσική τους επαφή με τη φύση έχει εξασθενήσει.

Σύμφωνα με τον Louv (2010) είναι απαραίτητη η έκθεση των παιδιών στη φύση για την υγιή ανάπτυξή τους, τη σωματική και τη συναισθηματική τους υγεία, πόσο μάλλον όταν αυτή συνδέεται και με δράσεις για την ανακύκλωση όπως αυτές που υλοποιούνται από το σχολικό περιβάλλον.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.