2ος  ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2021-2022

Eshop με λαμπτήρες,φωτιστικα,ηλεκτρολογικο υλικό | electricalroumeliotis.gr

6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΗΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ

2ος  ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2021-2022

ΘΕΜΑ: «Ας ρωτήσω τα παιδιά τι θέλουν φέτος από τον Αη Βασίλη, αναρωτήθηκε το ελαφάκι … »

Το Δημοτικό σχολείο Χάλκης Λάρισας, προκηρύσσει 2ο μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής χριστουγεννιάτικού παραμυθιού, για όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου, με θέμα: «Ας ρωτήσω τα παιδιά τι θέλουν φέτος από τον Αη Βασίλη, αναρωτήθηκε το ελαφάκι …». Ο μαθητικός διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου κι έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να παρακινήσει δημιουργικά τη φαντασία τους αναπτύσσοντας παράλληλα τις δεξιότητες τους στη γραφή, στην αφήγηση και στην εικονογράφηση.

Η συγγραφή των κειμένων των παραμυθιών με την εικονογράφηση τους θα έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 8η Ιανουαρίου 2022. Τα κείμενα των παραμυθιών θα υποβληθούν με  email στους  εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 της κάθε τάξης. Στη συνέχεια πενταμελή ομάδα εκπαιδευτικών θα αξιολογήσει τα κείμενα ως προς τη φαντασία, την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία, το λεξιλόγιο, την εικονογράφηση και τη σωστή διατύπωση των  μηνυμάτων που επιθυμούν να περάσουν.

Η έκταση  του κάθε παραμυθιού ορίζεται από 100 λέξεις το λιγότερο έως 1200 λέξεις το περισσότερο. Κάθε  παραμύθι θα γραφτεί σε σελίδα Α4  με γραμματοσειρά Αrial, μέγεθος 12. Το κείμενο μπορεί να έχει μέχρι 5 εικόνες-ζωγραφιές. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει μόνο με ένα παραμύθι.

Τα έξι παραμύθια που θα ξεχωρίσουν και θα βραβευτούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου σε μορφή βιβλίου και θα λάβουν έπαινο συμμετοχής. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Για την ανάρτηση των έξι επικρατέστερων παραμυθιών, που θα επιλέξει η επιτροπή, στην ιστοσελίδα του σχολείου απαιτείται, να σταλεί υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα αναφέρεται ότι επιτρέπει τη δημοσίευση του έργου του παιδιού του στην ιστοσελίδα του σχολείου. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική, ωστόσο παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών τους.

Καλό ταξίδι με τα φτερά της φαντασίας παιδιά

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.