1η Άσκηση ετοιμότητας για την διαχείριση σεισμικού κινδύνου

1η Άσκηση ετοιμότητας για την διαχείριση σεισμικού κινδύνου

Η πρώτη άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/10/21 στο δημοτικό σχολείο Χάλκης με τη συμμετοχή όλων των τάξεων, των εκπ/κών και την εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Οι μαθητές θυμήθηκαν ξανά τα 5 ρήματα του σεισμού

  • Μένω
  • Σκύβω
  • καλύπτομαι
  • παραμένω στη θέση μου
  • κρατάω γερά το πόδι του θρανίου ή της καρέκλας

Κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους οι μαθητές/τριες εκκένωσαν το σχολικό χώρο με τη συνοδεία του εκπ/κού της κάθε τάξης και παρατάχθηκαν σε σειρές στον αύλειο χώρο (σημείο συγκέντρωσης). Η Δ/ντρια στη συνέχεια μίλησε στους μαθητές ότι θα πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια και συνέπεια οι κανόνες του σχολείου για την ασφαλή εκκένωση του κτιρίου σε περίπτωση σεισμού και επισήμανε ότι σε τέτοιες στιγμές θα πρέπει να αποφεύγεται ο  πανικός και να υπάρχει ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος από όλους. (εκπ/κούς και γονείς).

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους εκπ/κούς και τους μαθητές για την προσπάθεια που έκαναν και για την τήρηση των κανόνων σύμφωνα και με το σχέδιο εκκένωσης κτιρίου που υπάρχει στο σχολικό χώρο.

Επιπρόσθετα ενημέρωσε ότι το Μνημόνιο Ενεργειών, η πράξη συλλόγου διδασκόντων και το σχέδιο εκκένωσης  κατατέθηκε  στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση και στο τμήμα πολιτικής προστασίας.

 

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.