1ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2020-2021

                                       Αν ο Άγιος Βασίλης ήταν έντιμος δεν θα έμπαινε από τις καμινάδες» | ΚΟΣΜΟΣ  | iefimerida.gr 

                                       ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΗΣ

1ος  ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2020-2021

ΘΕΜΑ: «Βιάζομαι να πάω στα παιδιά, σκέφτηκε ο Αη Βασίλης … »

Το Δημοτικό σχολείο Χάλκης, προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής χριστουγεννιάτικού παραμυθιού με θέμα: «Βιάζομαι να πάω στα παιδιά, σκέφτηκε ο Αη Βασίλης …». Ο μαθητικός διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας και έχει ως στόχο να εμπνεύσει δημιουργικά τη σκέψη και να παρωθήσει τη φαντασία των μαθητών, αναπτύσσοντας τη δημιουργική γραφή, την αφήγηση και την εικονογράφηση.

Η συγγραφή των κειμένων των παραμυθιών με την εικονογράφηση τους θα έχει ως καταληκτική ημερομηνία  την  8η Ιανουαρίου 2021. Τα κείμενα των παραμυθιών, για όσους συμμετέχουν, θα υποβληθούν με  email στους  εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 της κάθε τάξης. Στη συνέχεια πενταμελή ομάδα εκπαιδευτικών θα αξιολογήσει τα κείμενα ως προς τη φαντασία, την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία, το λεξιλόγιο και τη σωστή διατύπωση των μηνυμάτων που επιθυμούν να περάσουν.

Η έκταση  του κάθε παραμυθιού ορίζεται από 500 λέξεις το λιγότερο έως 1500 λέξεις το περισσότερο. Κάθε  παραμύθι θα γραφτεί σε σελίδα Α4  με γραμματοσειρά Αrial, μέγεθος 12. Το κείμενο μπορεί να έχει μέχρι 5 ζωγραφιές. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει μόνο με ένα παραμύθι.

Όλοι οι μαθητές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής. Τα έξι παραμύθια που θα ξεχωρίσουν και θα βραβευτούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου και θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.

Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική. Για την ανάρτηση των έξι επικρατέστερων παραμυθιών, που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή, στην ιστοσελίδα του σχολείου απαιτείται, σε επόμενο χρονικό στάδιο, να σταλεί υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα αναφέρεται ότι επιτρέπει τη δημοσίευση του έργου του παιδιού του στην ιστοσελίδα του σχολείου.

 

Καλό ταξίδι στη φαντασία παιδιά

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.