Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9 π.μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δημοτικό σχολείο Χάλκης με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου 28 Οκτωβρίου 1940. Την οργάνωση της γιορτής ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ και Δ΄ τάξης κ. Βασιλική Πιλάτου και κ. Βασίλης Δαρδούμπας αντίστοιχα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Πολεμώντας στην Πίνδο», ενώ όλα τα παιδιά απήγγειλαν με θάρρος και περηφάνια ποιήματα που περιέγραφαν χαρακτηριστικές εικόνες από τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Κατά τη διάρκεια της γιορτής ακούστηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης τραγούδια όπως «Βάζει ο Ντούτσε», «Κορόιδο Μουσολίνι», κ.ά. που θύμισαν στους παρευρισκομένους τα μουσικά δρώμενα την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, τα οποία ενθάρρυναν τους έλληνες πολεμιστές και αναπτέρωναν το ηθικό τους τις δύσκολες εκείνες ημέρες του πολέμου.

DSCN2241 DSCN2244 DSCN2247 DSCN2257

Την επόμενη ημέρα 28 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου της Χάλκης παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και τη δοξολογία στον Ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου. Την ομιλία μετά το πέρας της δοξολογίας εκφώνησε ο κ. Γκαμπλιάς Φώτιος.

Στη συνέχεια οι μαθητές κατέθεσαν στεφάνια στην πλατεία τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών του 1940, και αμέσως μετά παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού, με περηφάνια, αγάπη και σεβασμό τόσο απέναντι στους ήρωες που «έπεσαν» στο μέτωπο πολεμώντας για την Ελλάδα, όσο και απέναντι στην πατρίδα τους, αλλά και στους παρευρισκομένους που τους καταχειροκρότησαν για την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά τους.

DSCN2285 DSCN2273 DSCN2274 DSCN2279

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.